torsdag 28 februari 2013

Forwards i massor

I princip har det ryktats hela säsongen om vart Lewandowski ska gå när han väl bestämmer sig för att lämna Dortmund. Han har, om man ska tro rykten och rapporter, bestämt sig för att inte förlänga kontraktet med den tyska klubben och Manchester United ska bland många andra vara intresserade av hans tjänster.

Vad händer då med den trupp som Fergie redan har till sitt förfogande om de skulle besluta att värva honom (om man förutsätter att han vill komma)? Tittar man på forwardssidan i A-truppen som den ser ut just nu finns där sex spelare varav två är utlånade (Macheda och Henriquez). De som finns tillgängliga är inte några dussinlirare: Rooney, Van Persie, Hernandez och Welbeck. Frågan som blir naturlig, och som även ställdes när RvP var på ingång, är hur alla forwards ska få speltid och hållas nöjda.

Jag tror att Macheda slutligen kommer att få lämna klubben då han befinner sig i ett slags mellanläge: han är för bra för att ruttna bort på bänken, men inte så bra att han är topp fyra i United. Visst, han kan lånas ut en säsong till men i mina ögon är det bättre att släppa honom till en klubb som verkligen behöver honom. Henriquez är född -94 och har framtiden för sig, det krävs dock något verkligt extra för att han ens ska vara i närheten av att nosa på matchtruppen i PL. Utlåning på honom.

Både Rooney och Welbeck har visat att de kan spela på kanterna, men då konkurrerar de med Young, Nani och Valencia. Giggs och Kagawa kan också hålla till där men den gode Ryan har inte snabbheten och Kagawa spelar väl hellre i mitten. Dessutom tycker jag att Welbeck, som förvisso sliter hårt för laget när han är ytter, ska spela som spjutspets. Där gör han mest skada för motståndarlaget. Samma sak gäller för Hernandez och RvP, även om holländaren är riktigt bra i den släpande anfallsrollen också. Jag vill inte plocka bort Valencia från högerkanten då hans samspel med Rafael kan komma att bli det giftigaste vapnet i Europa.

Detta lämnar då vänsterkanten att slåss om för Nani, Young, Giggs, Kagawa och Rooney. Släpande anfallare: Kagawa, Rooney, RvP. Spjutspets: Lewandowski, Hernandez, Welbeck, RvP och i viss mån Rooney. Där har Fergie något att bita i.

Jag har säkerligen glömt någon detalj här eller där men kontentan är att det kommer vara överbefolkat på de offensiva positionerna, och frågan är hur det ska lösas. Men Sir Alex Ferguson är ju inte Sir för inte.

Åsikter?

Simma lugnt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar